Хліб Авена
Хліб Авена
Неймовірно смачний хліб на гарбузово-морквяному смузі та вівсяних пластівцях.
Тісто
100,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
25,000 кг | ЛЕКВАР Сонячний бурштин | |
1,500 кг | Нордікс Супер Нью | |
2,000 кг | сіль | |
1,000 кг | дріжджі пресовані | |
3,000 кг | олія соняшникова | |
2,000 кг | цукор | |
10,000 кг | вівсяні пластівці* | |
50,000 кг | вода |
Декор
5,000 кг | вівсяні пластівці |
Спосіб приготування
Тісто: змішати всі інгредієнти разом. Воду додавати в заміс в два етапи: на початку 90%, решту додати перейшовши на другу швидкість тістоміса. Загальний заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса до стану добре вимішеного тіста. Температура води для замісу тіста 2-3°C. Температура тіста 23-24°С. Тривалість бродіння тіста 60 хв. Потім зробити обминку та покласти тісто в пластиковий контейнер змащений жиром, накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 5-6°С. Дістати тісто з камери і залишити в умовах цеху на 20-30 хв. Поділити тісто на заготовки бажаної ваги та викласти у кошики. Залишити для кінцевої ферментації на 40-60 хв.
Параметри випікання:
Подова піч: температура випікання 230°С (верх) та 200°С (низ) протягом 23-25 хв. з парозволоження на початку випікання. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі.
Більше
* Рекомендовано замочувати вівсяні пластівці з водою у співвідношенні 1:1 на 30-60 хв.