Рецептури Рецептури

Баський пиріг

Шоколадний пиріг з вишнею.

Тісто

0,150 кг   маргарин
0,090 кг   цукрова пудра
0,050 кг   яйця
0,250 кг   борошно пшеничне в/г
0,020 кг   какао порошок DB82
0,002 кг   сіль
0,005 кг   Суміш для печива LS

Крем

0,140 кг   Рап Спеціал
0,260 кг   вода
0,150 кг   Тринідад Дарк
0,100 кг   Маропан

Начинка

0,150 кг   вишня морожена (без кісточок)
0,025 кг   цукор
0,015 кг   Сафтія

Спосіб приготування

Тісто: збити маргарин з цукровою пудрою за допомогою плаского бітера, потім поступово додати яйця. Внести сухі інгредієнти та замісити однорідне тісто. 

Крем: Рап Спеціал змішати з водою та додати Маропан. Тринідад Дарк розтопити на водяній бані та з'єднати з попередньо приготовленим заварним кремом.

Начинка: заморожену вишню змішати з цукром та Сафтією. Дати вистоятись до повного розмороження та загущення протягом 1-1,5 години.

Формування виробу:

Частину тіста 0,090 кг розкатати та викласти у форму діаметром 16 см. Поверх тіста відсадити шоколадний крем 0,210 кг. На крем викласти підготовлену вишню 0,060 кг та накрити частиною розкатаного тіста 0,090 кг.

Параметри випікання:

Випікати в ротаційній печі при температурі 185°C, протягом 18-20 хв. Охолодити.

Баський пиріг