Рецептури Рецептури

Папушник Гастрономічний

Різновид великоднього м'якого хліба із дріжджового тіста з гастрономічною начинкою. Справжній смаколик!

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
20,000 кг   ЛЕКВАР Сонячний бурштин
5,000 кг   Аморе Р Італійська
1,000 кг   Нордікс Супер Нью
7,000 кг   дріжджі пресовані
15,000 кг   цукор
1,500 кг   сіль
10,000 кг   Голден Нектар
20,000 кг   маргарин
30,000 кг   яйця
20,000 кг   вода

Наповнювач

20,000 кг   Сир Голландський 45%
20,000 кг   шинка

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі сухі інгредієнти разом, включно з цукром. Додати воду та яйця. Замісити тісто: 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості до розвинення клейковинного вікна. Додати Голден Нектар та місити ще 2-3 хв. на 2-й швидкості. Температура тіста 25-26°С. Бродіння тіста 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Додати маргарин і продовжити заміс ще 3-4 хв. до розчинення маргарину. Додати начинку.

Поділити тісто на шматки потрібної ваги, сформувати та покласти в форми. Кінцеве вистоювання 90 хв. при температурі 26-28°С та відносній вологості 75%. Перед випіканням зробити надрізи.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура 180°С протягом 30 хв. з нетривалим парозволоженням. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Папушник Гастрономічний