Рецептури Рецептури

Хліб темний Польський

Хліб з використанням технології нічного холодного бродіння. На заварці на житньому борошні, житніх солодах та пікантній композиції прянощів, з сиропом чорноплідної горобини та чорної патоки, та заквасці.

Тісто

90,000 кг   борошно пшеничне в/г
10,000 кг   борошно житнє обдирне
20,000 кг   ЛЕКВАР Чорна перлина
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
1,000 кг   дріжджі пресовані
2,000 кг   сіль
2,000 кг   цукор
2,000 кг   олія соняшникова
60,000 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі інгредієнти разом, додавши 90% рецептурної кількості води (температура води 2-3˚С), наприкінці замісу поступово додати решту води. Загальний заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. на 2-й швидкості. Температура тіста 23-24°С. Тривалість бродіння тіста 60 хв. Зробити обминку та покласти в пластиковий контейнер, змащений олією накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 5-6°С. Поділити тісто на шматки потрібної ваги, покласти на підпилений борошном стіл. Сформувати круглі або овальні заготовки, та викласти їх на листи або покласти в кошики з лози. Кінцеве вистоювання 25-40 хв. при температурі 35°С та відносній вологості 75%.

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання верх 240°С, низ 210°С протягом 20-22 хв. (залежить від маси тістової заготовки).

Час випікання може змінюватися взалежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі.

Хліб темний Польський