Хліб Одеса-мама
Хліб Одеса-мама
Хліб десертний житньо-пшеничний з горіхами, родзинками, курагою та журавлиною.
Тісто
| 40,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
| 60,000 кг | борошно житнє обдирне | |
| 30,000 кг | ЛЕКВАР Житній | |
| 2,000 кг | Альфа Бейс | |
| 1,000 кг | Рута Рай | |
| 10,000 кг | Браун Нектар | |
| 8,000 кг | цукор | |
| 3,000 кг | дріжджі пресовані | |
| 1,800 кг | сіль | |
| 2,000 кг | олія соняшникова | |
| 62,000 кг | вода |
Наповнювач
| 8,000 кг | журавлина в'ялена | |
| 4,000 кг | горіх грецький | |
| 7,000 кг | курага | |
| 8,000 кг | родзинки |
Спосіб приготування
Заміс тіста: 5 хв. на 1-й швидкості та 3 хв. на 2-й швидкості тістоміса, без додавання Нектару, до розвинення клейковиного каркасу. Потім додати Нектар та місити на 2-й швидкості 2-3 хв. В кінці замісу додати сухофрукти. Температура тіста 28°C. Бродіння тіста 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Тісто поділити на шматки та надати їм бажаної форми. Заготовки декорувати насінням соняшника і покласти у форми, із розрахунку 0,500 кг на 1 л форми. Остаточне вистоювання 60-75 хв. при температурі 35°C та відносній вологості 75%.
Параметри випікання:
Температура випікання в подовій печі 240-220°C протягом 25-30 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки), з парозволоженням на початку випікання.
