Рецептури Рецептури

Хліб Фенугрек

Заварний темний хліб на заварці на житньому борошні, ферментованому житньому солоді, житньо-солодовому екстракті, патоці та мелясі, та заквасці.

Тісто

80,000 кг   борошно пшеничне в/г
20,000 кг   борошно житнє обдирне
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
20,000 кг   ЛЕКВАР Житній
5,000 кг   Браун Нектар
2,500 кг   дріжджі пресовані
1,800 кг   сіль
3,000 кг   олія соняшникова
65,000 кг   вода

Наповнювач

2,000 кг   пажитник цілий

Спосіб приготування

Наповнювач: пажитник попередньо відварити у воді протягом 5 хв. та охолодити. Воду, що лишилася після відварювання, використати в тісто.

Тісто: замісити тісто: 4 хв. на 1-ій швидкості та 10 хв. на 2-ій швидкості тістоміса (воду додавати поступово). Температура тіста 24-26°С. Бродіння тіста 90 хв. в умовах цеху з двома обминками через кожні 30 хв. Після бродіння сформувати тістові заготовки довільної форми вагою 0,570 кг. Остаточне вистоювання 40-60 хв. при температурі 30-32°С та відносній вологості 85%. Перед випіканням зробити поздовжній надріз.

Параметри випікання:

Подова піч: 240-220°С протягом 25 хв. з парозволоженням на початку випікання.

Хліб Фенугрек