Хліб Арарат
Хліб Арарат
Хліб заварний формовий зі смаком хмелю, спецій та зерен. Можна випікати трикутної форми, у формі колодязя чи продовговатої форми.
Рецептура
| Група | Вага / Об’єм |
|---|---|
| борошно житнє обдирне | 0,800 |
| борошно пшеничне в/г | 0,200 |
| Живі зерна Дарк | 0,500 |
| Альфа Бейс | 0,005 |
| цукор | 0,030 |
| сіль | 0,020 |
| дріжджі пресовані | 0,030 |
| насіння соняшнику | 0,200 |
| вода | 0,760 |
Спосіб приготування
Замочити соняшник у теплій воді в співвідношенні 1:1 та залишити на 2 години для набухання. Заміс тіста: 8 хв. на першій швидкості + 2 хв. на 2-ій швидкості. Температура тіста 27-28°С.Поділити тісто на заготовки бажаної ваги та покласти в металеві форми. Для виробу "Колодязь" покласти тісто в спеціальні округлі форми. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°С протягом 60-70 хв. (залежить від маси тістової заготовки).
Більше
Параметри випікання:
Подова піч: 220-200°C із паро зволоженням.
Тривалість випікання 30-35 хв.
Ротаційна піч: 220-200°C із паро зволоженням.
Тривалість випікання 25-27 хв.
