Рецептури Рецептури

Булка Фінська

Ароматний багатозерновий житній хліб на заварці. Завдяки використанню ЛЕКВАРу, хліб добре зберігає свої властивості та набуває самобутньої смакоароматики.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
20,000 кг   Паноплюс Вітал
20,000 кг   ЛЕКВАР Житній
4,000 кг   Аморе Р Італійська
5,000 кг   Браун Нектар
2,000 кг   дріжджі пресовані
2,000 кг   сіль
65,000 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі інгредієнти разом, додавши 90% рецептурної кількості води (температура води 7-10°С), Наприкінці замісу поступово додати решту води. Загальний заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 24-26°С. Бродіння тіста 60 хв. в умовах цеху з однією обминкою через 30 хв.

Поділити тісто на шматки потрібної ваги, сформувати у вигляді батонів з загостреними краями. Покласти заготовки на підпилену борошном тканину та накрити тканиною зверху (французський спосіб), або в кошики. Кінцеве вистоювання протягом 20-30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Перед посадкою в піч зробити надрізи.

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання верх 230°С, низ 210°С протягом 22 хв. Час випікання може змінюватися взалежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Булка Фінська