Рецептури Рецептури

Пиріг Космет

Маковий пиріг з ванільним заварним кремом.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
25,000 кг   яйця
2,000 кг   сухе молоко 1,5%
20,000 кг   маргарин
20,000 кг   Голден Нектар
1,200 кг   сіль
5,000 кг   дріжджі пресовані
18,000 кг   вода

Начинка

10,000 кг   Ванкрем
10,000 кг   цукор
12,000 кг   яйця
3,000 кг   маргарин
30,000 кг   Макова начинка 25

Спосіб приготування

Тісто: замісити тісто до однорідної консистенції згідно рецептури 4 хв. на першій швидкості та 6 хв. на другій швидкості тістоміса, без додавання маргарину. Після формування клейковинного каркасу додати маргарин і вимісити ще 4 хв. на 2-й швидкості. Температура тіста 27-28°С. Тривалість попереднього вистоювання 20 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Тісто поділити на 4 шматки по 0,150 кг, заокруглити та розкатати. Кожну заготовку окрім верхньої, перемастити начинкою (70 г) та скласти їх одна на одну. Поділити на 16 трикутників, сформувати з них круасанчики та викласти в форму. Кінцеве вистоювання 60 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75-78%. Перед посадкою в піч змастити яйцем.

Начинка: всі інгредієнти збити в міксері за допомогою лопатки до однорідної маси.

Параметри випікання: 

Ротаційна піч: температура випікання 190°С протягом 24 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі).

Пиріг Космет