Рецептури Рецептури

Блок-кейк Come to Dubai

Шоколадно-фісташковий торт з фісташковим кремом та шоколадним ганашем. Чіткий контраст смаків і кольорів робить десерт виразним та сучасним.

Тісто 1

0,600 кг   Кекс Чоко
0,120 кг   Олія соняшникова
0,240 кг   Яйця
0,240 кг   Вода
0,020 кг   Квік 96

Тісто 2

0,350 кг   Кекс Фісташковий
0,350 кг   Яйця
0,070 кг   Олія соняшникова
0,030 кг   Вода
0,017 кг   Квік 96

Наповнювач

0,750 кг   Чоколіна Фісташка Класик
0,.250 кг   Вафельна крихта

Крем

0,500 кг   Крем-сир
0,600 кг   Чоколіна Фісташка Класик
0,500 кг   Крем Патіссері Несолодкі

Ганаш

0,400 кг   Ганаш Чоко Дарк

Покриття

0,600 кг   Чоколіна Фісташка Класик
0,600 кг   Скалдіс Білий
0,060 кг   Фісташка

Спосіб приготування

Тісто 1:

  • Всі інгредієнти збити вінчиком на високій швидкості протягом 5 хв. Вилити тісто в лист з бортом 60х40 см.

Тісто 2:

  • Всі інгредієнти збити вінчиком на високій швидкості протягом 5 хв. Вилити тісто в лист з бортом 60х40 см.

Параметри випікання:

  • Випікати при температурі 180°C протягом 18-23 хв. (час випікання залежить від ваги тістової заготовки).

Наповнювач:

Чоколіну Фісташка Класик перемішати з вафельною крихтою.

Крем:

  • Чоколіну Фісташка Класик та крем-сир збити вінчиком в однорідну пишну масу.
  • Окремо збити вершки до стійкої консистенції.
  • Частинами ввести збиті вершки у підготовлену фісташково-сирну масу.

Ганаш:

  • Ганаш Чоко Дарк нагріти до 30-35°C.

Формування виробу:

  • На охолоджений фісташковий бісквіт нанести тонким шаром Ганаш Чоко Дарк, охолодити, розрізати навпіл 30х40см.
  • Два шари шоколадного бісквіту склеїти наповнювачем (Чоколіна Фісташка Класик з вафельною крихтою).
  • По черзі складаємо: Фісташковий бісквіт - Ганаш Чоко Дарк - Крем - Шоколадний бісквіт - Наповнювач - Шоколадний бісквіт - Крем - Ганаш Чоко Дарк - Фісташковий бісквіт.
  • Охолодити 1-2 годити (бажано шокер), нарізати на блоки та нанести покриття з Чоколіни Фісташка Класик та Скалдіса Білого.
  • Декорувати фісташкою або за бажанням.

Покриття:

  • Розтопити Скалдіс Білий до 35-38°C, змішати з Чоколіною Фісташка Класик та покрити блок-кейк.
  • Декорувати подрібненою фісташкою.
Блок-кейк "Come to Dubai"