Рецептури
Птіфур Флоренс

Тістечко птіфур у формі сфери спочатку зачаровує погляд своєю формою, а потім залишається у пам'яті на довго через поєднання дуже ніжної мусової структури тістечка з нотками айріш кави та "вибуховим" вкрапленням хрусткого макарону в середині.

Тісто 1

0,100 кг   Блек Вельвет
0,040 кг   яйця
0,040 кг   вода
0,020 кг   олія соняшникова

Тісто 2

0,105 кг   Макаронмікс
0,020 кг   вода

Мус

0,100 кг   Зеесан Нейтральний
0,250 кг   вода
0,200 кг   Вершки з рослинними жирами 25%
0,200 кг   Чоколіна Айріш кава-шоколад

Покриття

0,350 кг   Чоколіна Айріш кава-шоколад

Спосіб приготування

Тісто 1:

збити всі рецептурні компоненти на середній швидкості протягом 5 хв. за допомогою плоского бітера до однородної консистенції. Розмастити тонким шаром на пергаменті (0,5 см).

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання 200°C протягом 10-12 хв.
Ротаційна піч: температура випікання 190°C протягом 10-12 хв.

Тісто 2:

перемішайте інгредієнти протягом 3 хв. на середній швидкості плоским бітером. Відсадіть 13 "крапель" по 8 г кожну на лист для випікання. Залишіть лист на годину для завітрювання (підсушування). 

Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання 150°C, ротаційна піч: 135°C. Час випікання 22 хв.

Мус:

Зеесан Нейтральний змішати з водою, після чого перемішати з Чоколіна та збитими вершками до однорідної маси.

Формування виробу:

в силіконову форму (півсферу) відсадити з кондитерського мішка мус, змішаний з подрібненим н/ф макарон. Зверху накрити підготовленим н/ф з бісквіту.
Після охолодження покрити Чоколіною та прикрасити декором з шоколаду.

Птіфур Флоренс