

Твіст з корицею
Твіст з корицею
Це витончений виріб із листкового дріжджового тіста, який поєднує легкість листкової структури та насичений аромат кориці. Завдяки технології поєднання двох видів тіста — класичного шарованого та здобного какаового — виріб отримує виразний контраст у м’якуші та ефектний вигляд на зламі.
Тісто 1
100,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
2,000 кг | Нордікс Супер Нью | |
10,000 кг | цукор | |
1,500 кг | сіль | |
5,000 кг | дріжджі пресовані | |
10,000 кг | маргарин 72% | |
40,000 кг | вода |
Шарування
53,000 кг | маргарин для листкового тіста |
Тісто 2
27,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
0,540 кг | Нордікс Супер Нью | |
2,700 кг | цукор | |
0,400 кг | сіль | |
1,350 кг | дріжджі пресовані | |
2,700 кг | маргарин 72% | |
12,000 кг | вода | |
1,600 кг | какао порошок DB82 |
Начинка
40,000 кг | Фесті Кориця | |
22,000 кг | вода |
Спосіб приготування
Тісто 1: рекомендовано використовувати частину води у вигляді льоду. Тривалість замішування 5-7 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. .на 2-й швидкості тістоміса, до стану добре розвиненого клейковинного вікна. Температура тіста 15-17°C. Рекомендована кількість шарувань 4х4. Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 20 хв. при температурі +5°С.
Тісто 2: замісити тісто № 2 аналогічно тісту № 1. Тісто № 2 згідно рецептури не шарується маргарином.
Перед розкатуванням до остаточної товщини на тісто №1 покласти тісто № 2 і розкатати товщиною 3,5-4 мм., ширина пласта 35-37 см. На тісто нанести начинку Фесті Кориця (використано 23% начинки до маси тіста) та скласти навпіл.
Нарізати тісто на смужки, ширина 3 см (вага заготовки 84-87 г), двічі перекрутити та покласти на листи. Кінцеве вистоювання 40-50 хв. при температурі 30-32°C та відносній вологості повітря 75%.
Начинка: змішати Фесті Кориця з водою в міксері за допомогою бітера протягом 3-4 хв. на низькій швидкості та залишити для набухання на 20 хв. в умовах цеху.
Параметри випікання:
Час випікання 12-14 хв. при температурі 200-180°C, з парозволоженням на початку випікання. Час випікання може змінюватися в залежності від маси виробів, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.
