Рецептури Рецептури

Твіст з корицею

Це витончений виріб із листкового дріжджового тіста, який поєднує легкість листкової структури та насичений аромат кориці. Завдяки технології поєднання двох видів тіста — класичного шарованого та здобного какаового — виріб отримує виразний контраст у м’якуші та ефектний вигляд на зламі.

Тісто 1

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
10,000 кг   цукор
1,500 кг   сіль
5,000 кг   дріжджі пресовані
10,000 кг   маргарин 72%
40,000 кг   вода

Шарування

53,000 кг   маргарин для листкового тіста

Тісто 2

27,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,540 кг   Нордікс Супер Нью
2,700 кг   цукор
0,400 кг   сіль
1,350 кг   дріжджі пресовані
2,700 кг   маргарин 72%
12,000 кг   вода
1,600 кг   какао порошок DB82

Начинка

40,000 кг   Фесті Кориця
22,000 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто 1: рекомендовано використовувати частину води у вигляді льоду. Тривалість замішування  5-7 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. .на 2-й швидкості тістоміса, до стану добре розвиненого клейковинного вікна. Температура тіста 15-17°C. Рекомендована кількість шарувань 4х4. Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 20 хв. при температурі +5°С.

Тісто 2: замісити тісто № 2 аналогічно тісту № 1. Тісто № 2 згідно рецептури не шарується маргарином.
Перед розкатуванням до остаточної товщини на тісто №1 покласти тісто № 2 і розкатати товщиною 3,5-4 мм., ширина пласта 35-37 см. На тісто нанести начинку Фесті Кориця (використано 23% начинки до маси тіста) та скласти навпіл.
Нарізати тісто на смужки, ширина 3 см (вага заготовки 84-87 г), двічі перекрутити та покласти на листи. Кінцеве вистоювання 40-50 хв. при температурі 30-32°C та відносній вологості повітря 75%.

Начинка: змішати Фесті Кориця з водою в міксері за допомогою бітера протягом 3-4 хв. на низькій швидкості та залишити для набухання на 20 хв. в умовах цеху.

Параметри випікання:

Час випікання 12-14 хв. при температурі 200-180°C, з парозволоженням на початку випікання. Час випікання може змінюватися в залежності від маси виробів, температурного режиму та конструктивних особливостей печі. 

Твіст з корицею