Рецептури Рецептури

Твіст мигдалевий

Начинка Фесті Мигдаль надає смаку насичену горіхову нотку з тонким кремовим відтінком, створюючи гармонійний баланс із листковим тістом. Делікатні скручені твістові форми підкреслюють естетику виробу та дозволяють кожному шматочку зберігати апетитну структуру начинки й тіста.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
10,000 кг   цукор
1,500 кг   сіль
5,000 кг   дріжджі пресовані
10,000 кг   маргарин 72%
40,000 кг   вода

Шарування

53,000 кг   маргарин для листкового тіста

Тісто 2

27,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,540 кг   Нордікс Супер Нью
2,700 кг   цукор
0,400 кг   сіль
1,350 кг   дріжджі пресовані
2,700 кг   маргарин 72%
12,000 кг   вода
1,600 кг   какао порошок DB82

Начинка

52,000 кг   Фесті Мигдаль
28,500 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто 1: рекомендовано використовувати частину води у вигляді льоду. Тривалість замішування  5-7 хв .на 1-й швидкості та 6-8 хв. на 2-й швидкості тістоміса, до стану добре розвиненого клейковинного вікна. Температура тіста 15-17°C. Рекомендована кількість шарувань 4х4. Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 20 хв. при температурі +5°С.

Тісто 2: замісити тісто № 2 аналогічно тісту № 1. Тісто № 2 згідно рецептури не шарується маргарином.
Перед розкатуванням до остаточної товщини на тісто №1 покласти тісто № 2 і розкатати товщиною 3,5-4 мм. На тісто нанести начинку (використано 30% начинки до маси тіста) та скласти навпіл.
Нарізати тісто на смужки розміром 14х7 см (вага заготовки 73-78 г), посередині зробити поздовжній розріз, відступаючи від країв по 1см. двічі перекрутити край заготовки всередину та покласти на листи. Кінцеве вистоювання 40-50 хв. при відносній вологості повітря 75% та температурі 30-32°C. 

Начинка: змішати Фесті Мигдаль з водою в міксері за допомогою бітера протягом 2-3 хв. на низькій швидкості та залишити для набухання на 20 хв. в умовах цеху.

Параметри випікання:

Час випікання 12-14 хв. при температурі 200-180°C, з парозволоженням на початку випікання. Час випікання може змінюватись в залежності від маси виробів, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.

Більше

Твіст мигдалевий