

Слойка бантик
Слойка бантик
Витончена слойка у формі бантика, що поєднує кількох кольорів тіста. Оригінальний вигляд ефектно підкреслює вітрину, а легке та хрустке тісто дарує приємні смакові відчуття.
Тісто 1
100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
13,000 кг | Цукор | |
2,000 кг | Сіль | |
2,000 кг | Дріжджі пресовані | |
2,000 кг | Клейковина пшенична | |
0,500 кг | Екстра Бейк | |
45,000 кг | Вода |
Тісто 2
14,735 кг | Борошно пшеничне в/г | |
1,820 кг | Цукор | |
0,280 кг | Сіль | |
0,280 кг | Дріжджі пресовані | |
0,280 кг | Клейковина пшенична | |
0,070 кг | Екстра Бейк | |
6,300 кг | Вода | |
0,735 кг | Маргарин 72% | |
0,275 кг | Барвник сухий "Фуксія" |
Спосіб приготування
Тісто 1:
- Замісити тісто на 1-й швидкості – 10 хв. та на 2-й швидкості – 7 хв.
- Для замісу використовувати 50/50 вода, лід.
- Температура тіста 16-18°С.
- Тісто поділити на шматки 7,5 кг.
- Релаксація тіста 30 хв. в холодильній камері.
- На шарування використовується 27% маргарину від маси тіста, тобто на 7,5 кг тіста - 2 кг маргарину.
- Шарування 4*3.
- Відпочинок тіста після шарування 30 хв. при температурі -20°С.
Тісто 2:
- Замісити тісто аналогічно першому.
- На кожен шматок класичного тіста вагою 7,5 кг використовувати 1,125 кг кольорового тіста.
- На вже готове розкатане тісто покласти зверху шар червоного тіста та охолодити при t°-20 30 хв.
- Розкатати товщиною до 3 см, потім половину тіста нарізати на смужки товщиною 1 см та викласти на поверхню другої частини тіста (в напрямку розкачування) шарами маргарину догори.
- Розкатати тісто товщиною до 4,5 - 5,0 мм, нарізати на смужки, вздовж шарів маргарину, розміром 20х7 см.
- З двох сторін кінчики згорнути конвертиком, потім ще раз згорнути з обох боків до середини.
- Серединку защипнути та обгорнути тоненьким шматочком тіста.
- Кінцеве вистоювання 60-80 хв. при температурі 30-32°С та відносній вологості повітря 80%.
Параметри випікання:
- Ротаційна піч: температура випікання 180°С протягом 15-17 хв.
- Перед випічкою вироби покрити яйцем.
- Якщо не використовувати меланж, то випікати із парозволоженням.
- Після випікання покрити цукровим сиропом для надання блиску.
