Слойка бантик
Слойка бантик
Витончена слойка у формі бантика, що поєднує кількох кольорів тіста. Оригінальний вигляд ефектно підкреслює вітрину, а легке та хрустке тісто дарує приємні смакові відчуття.
Тісто 1
| 100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
| 13,000 кг | Цукор | |
| 2,000 кг | Сіль | |
| 2,000 кг | Дріжджі пресовані | |
| 2,000 кг | Клейковина пшенична | |
| 0,500 кг | Екстра Бейк | |
| 45,000 кг | Вода | 
Тісто 2
| 14,735 кг | Борошно пшеничне в/г | |
| 1,820 кг | Цукор | |
| 0,280 кг | Сіль | |
| 0,280 кг | Дріжджі пресовані | |
| 0,280 кг | Клейковина пшенична | |
| 0,070 кг | Екстра Бейк | |
| 6,300 кг | Вода | |
| 0,735 кг | Маргарин 72% | |
| 0,275 кг | Барвник сухий "Фуксія" | 
Спосіб приготування
Тісто 1:
- Замісити тісто на 1-й швидкості – 10 хв. та на 2-й швидкості – 7 хв.
 - Для замісу використовувати 50/50 вода, лід.
 - Температура тіста 16-18°С.
 - Тісто поділити на шматки 7,5 кг.
 - Релаксація тіста 30 хв. в холодильній камері.
 - На шарування використовується 27% маргарину від маси тіста, тобто на 7,5 кг тіста - 2 кг маргарину.
 - Шарування 4*3.
 - Відпочинок тіста після шарування 30 хв. при температурі -20°С.
 
Тісто 2:
- Замісити тісто аналогічно першому.
 - На кожен шматок класичного тіста вагою 7,5 кг використовувати 1,125 кг кольорового тіста.
 - На вже готове розкатане тісто покласти зверху шар червоного тіста та охолодити при t°-20 30 хв.
 - Розкатати товщиною до 3 см, потім половину тіста нарізати на смужки товщиною 1 см та викласти на поверхню другої частини тіста (в напрямку розкачування) шарами маргарину догори.
 - Розкатати тісто товщиною до 4,5 - 5,0 мм, нарізати на смужки, вздовж шарів маргарину, розміром 20х7 см.
 - З двох сторін кінчики згорнути конвертиком, потім ще раз згорнути з обох боків до середини.
 - Серединку защипнути та обгорнути тоненьким шматочком тіста.
 - Кінцеве вистоювання 60-80 хв. при температурі 30-32°С та відносній вологості повітря 80%.
 
Параметри випікання:
- Ротаційна піч: температура випікання 180°С протягом 15-17 хв.
 - Перед випічкою вироби покрити яйцем.
 - Якщо не використовувати меланж, то випікати із парозволоженням.
 - Після випікання покрити цукровим сиропом для надання блиску.
 
Більше
                