Рецептури Рецептури

Слойка бантик

Витончена слойка у формі бантика, що поєднує кількох кольорів тіста. Оригінальний вигляд ефектно підкреслює вітрину, а легке та хрустке тісто дарує приємні смакові відчуття.

Тісто 1

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
13,000 кг   Цукор
2,000 кг   Сіль
2,000 кг   Дріжджі пресовані
2,000 кг   Клейковина пшенична
0,500 кг   Екстра Бейк
45,000 кг   Вода

Тісто 2

14,735 кг   Борошно пшеничне в/г
1,820 кг   Цукор
0,280 кг   Сіль
0,280 кг   Дріжджі пресовані
0,280 кг   Клейковина пшенична
0,070 кг   Екстра Бейк
6,300 кг   Вода
0,735 кг   Маргарин 72%
0,275 кг   Барвник сухий "Фуксія"

Спосіб приготування

Тісто 1:

  • Замісити тісто на 1-й швидкості – 10 хв. та на 2-й швидкості – 7 хв.
  • Для замісу використовувати 50/50 вода, лід.
  • Температура тіста 16-18°С.
  • Тісто поділити на шматки 7,5 кг.
  • Релаксація тіста 30 хв. в холодильній камері.
  • На шарування  використовується 27% маргарину від маси тіста, тобто на 7,5 кг тіста - 2 кг маргарину.
  • Шарування 4*3.
  • Відпочинок тіста після шарування 30 хв.  при температурі -20°С.

Тісто 2:

  • Замісити тісто аналогічно першому.
  • На кожен шматок класичного тіста вагою 7,5 кг використовувати 1,125 кг кольорового тіста.
  • На вже готове розкатане тісто покласти зверху шар червоного тіста та охолодити при t°-20 30 хв.
  • Розкатати товщиною до 3 см, потім половину тіста нарізати на смужки товщиною 1 см та викласти на поверхню другої частини тіста (в напрямку розкачування) шарами маргарину догори.
  • Розкатати тісто товщиною до  4,5 - 5,0 мм, нарізати на смужки, вздовж шарів маргарину, розміром 20х7 см.
  • З двох сторін кінчики згорнути конвертиком, потім ще раз згорнути з обох боків до середини.
  • Серединку защипнути та обгорнути тоненьким шматочком тіста.
  • Кінцеве  вистоювання 60-80 хв. при температурі 30-32°С та відносній вологості повітря 80%.

Параметри випікання:

  • Ротаційна піч: температура випікання 180°С протягом 15-17 хв.
  • Перед випічкою вироби покрити яйцем.
  • Якщо не використовувати меланж, то випікати із парозволоженням.
  • Після випікання покрити цукровим сиропом для надання блиску.
Слойка бантик