Рецептури Рецептури

Пташине гніздо

Круасан беззаперечень переживає нові моменти: він набуває нових форм та форматів. Спробуйте поєднання листкового тіста та фісташкового кексового з шоколадно-малиновою начинкою!

Тісто 1

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
6,000 кг   Голден Нектар
10,000 кг   яйця
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
1,500 кг   сіль
5,000 кг   дріжджі пресовані
41,000 кг   вода

Шарування

40,000 кг   маргарин для листкового тіста

Тісто 2

18,900 кг   Кекс Фісташковий
8,000 кг   яйця
6,700 кг   олія соняшникова
2,250 кг   вода

Покриття

13,500 кг   Палетта Нейтральна
4,500 кг   вода

Наповнювач 1

45,000 кг   Чоколіна шоколад
45,000 кг   Тринідад Дарк

Наповнювач 2

25,000 кг   Фрутбері Малина

Декор 1

33,000 кг   Тринідад Мілк

Декор 2

9,000 кг   вафельна крихта

Спосіб приготування

Тісто 1: перемішати складові до стану добре вимішаного тіста. Тривалість замішування тіста 4-5 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. на 2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 15-17°C. Тісто відразу розкатати та вкатати маргарин для шарування. Рекомендована кількість шарувань 3х3х3. Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 20-30 хв. Розкатати тісто товщиною 4 мм. Нарізати смужками шириною 3,0 см та довжиною 7,5 см. Маса тістової заготовки 12-15 г. Взяти 6 смужок тіста і скрутити по принципу листкового крафіна. Сформовану тістову заготовку  покласти у форму кільце (діаметр 12 см, висота 4 см). Кінцеве вистоювання 80-90 хв. при відносній вологості 75% та температурі 30-32°C. Перед випічкою поставити посередині кільця круглу форму меншого діаметра (приблизний діаметр 5,5 см) з вантажем та поставити випікати.

Параметри випікання:

Тривалість випікання 14-16 хв.  при температурі 220-200°C з парозволоження на початку випікання.

Тісто 2: збити всі рецептурні компоненти на середній швидкості протягом 5 хв. за допомогою плоского бітера до однорідної консистенції. Тісто вилити у форму 20х20 см та випекти.

Параметри випікання:

Подова піч: 180°C. Ротаційна піч: 170°C. Тривалість випікання: 25-30 хв. взалежності від маси тістової заготовки.

Покриття: Палетту Нейтральну нагріти з водою до повного її розчинення. Потім нанести на виступаючі краї виробу (6-7 г на виріб).

Наповнювач 1: Розігріти Трінадад Дарк та змішати з Чоколіною шоколад, нанести 35-40 г на 1 шт.

Формування виробу: у випечену заготовку з листкового тіста помістити попередньо вирізаний кексовий бісквіт (діаметр 5 см, вага бісквіту 10-12 г, змащений Фрутбері Малина (8-10 г на шт.)). Залити наповнювачем з Чоколіни шоколад та Трінідаду Дарк. Посипати по краях вафельною крихтою (3-4 г на виріб). За бажанням декорувати шоколадними яйцями тощо.

Пташине гніздо