

Пташине гніздо
Пташине гніздо
Круасан без заперечень переживає нові моменти: набуває нових форм та форматів. Спробуйте поєднання листкового тіста та фісташкового кексового з шоколадно-малиновою начинкою!
Тісто 1
100,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
6,000 кг | Голден Нектар | |
10,000 кг | яйця | |
1,500 кг | Нордікс Супер Нью | |
1,500 кг | сіль | |
5,000 кг | дріжджі пресовані | |
41,000 кг | вода |
Шарування
40,000 кг | маргарин для листкового тіста |
Тісто 2
18,900 кг | Кекс Фісташковий | |
8,000 кг | яйця | |
6,700 кг | олія соняшникова | |
2,250 кг | вода |
Покриття
13,500 кг | Палетта Нейтральна | |
4,500 кг | вода |
Наповнювач 1
45,000 кг | Чоколіна | |
45,000 кг | Тринідад Дарк |
Наповнювач 2
25,000 кг | Фрутбері Малина |
Декор 1
33,000 кг | Тринідад Мілк |
Декор 2
9,000 кг | вафельна крихта |
Спосіб приготування
Тісто 1: перемішати складові до стану добре вимішаного тіста. Тривалість замішування тіста 4-5 хв. на 1-й швидкості та 6-8 хв. на 2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 15-17°C. Тісто відразу розкатати та вкатати маргарин для шарування. Рекомендована кількість шарувань 3х3х3. Тривалість відлежування тіста після останнього шарування 20-30 хв. Розкатати тісто товщиною 4 мм. Нарізати смужками шириною 3,0 см та довжиною 7,5 см. Маса тістової заготовки 12-15 г. Взяти 6 смужок тіста і скрутити по принципу листкового крафіна. Сформовану тістову заготовку покласти у форму кільце (діаметр 12 см, висота 4 см). Кінцеве вистоювання 80-90 хв. при відносній вологості 75% та температурі 30-32°C. Перед випічкою поставити посередині кільця круглу форму меншого діаметра (приблизний діаметр 5,5 см) з вантажем та поставити випікати.
Параметри випікання:
Тривалість випікання 14-16 хв. при температурі 220-200°C з парозволоження на початку випікання.
Тісто 2: збити всі рецептурні компоненти на середній швидкості протягом 5 хв. за допомогою плоского бітера до однорідної консистенції. Тісто вилити у форму 20х20 см та випекти.
Параметри випікання:
- Подова піч: 180°C.
- Ротаційна піч: 170°C.
- Тривалість випікання: 25-30 хв. в залежності від маси тістової заготовки.
Покриття: Палетту Нейтральну нагріти з водою до повного її розчинення. Потім нанести на виступаючі краї виробу (6-7 г на виріб).
Наповнювач 1: Розігріти Тринідад Дарк та змішати з Чоколіною, нанести 35-40 г на 1 шт.
Формування виробу: у випечену заготовку з листкового тіста помістити попередньо вирізаний кексовий бісквіт (діаметр 5 см, вага бісквіту 10-12 г, змащений Фрутбері Малина (8-10 г на шт.)). Залити наповнювачем з Чоколіни та Тринідаду Дарк. Посипати по краях вафельною крихтою (3-4 г на виріб). За бажанням декорувати шоколадними яйцями тощо.
