Рецептури Рецептури

Великоднє Ягня

Великоднє ягня печуть у Страсну суботу (Bílá sobota, «Біла субота»), щоб принести його до церкви на благословення у неділю. Для християн ягня символізує чистоту та невинність. У середні віки на території сучасної Чехії була традиція приносити в жертву живе ягня та їсти його як ритуальну їжу. Однак більшість чехів не були заможними, тому жертовне ягня перетворилося на солодкий пиріг, який ми знаємо і любимо сьогодні.

Тісто

1,000 кг   Кватро
0,500 кг   маргарин 72%
0,500 кг   яйця
0,140 кг   Фрешкіпер

Спосіб приготування

Тісто: змішати суміш для кексу Кватро з м’яким маргарином та яйцем, Фрешкіпером протягом 4 хв. на 2 швидкості з використанням плоского бітера. Викласти тісто у форми.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: посадочна температура 180°C, через 10 хв. знизити температуру до 150°C та випікати ще 40-45 хв.

Загальна тривалість випікання 50-55 хв.

Більше

*за бажанням можна декорувати цукровою пудрою Монблан.

Великоднє Ягня