Великоднє Ягня
Великоднє Ягня
Великоднє ягня печуть у Страсну суботу (Bílá sobota, «Біла субота»), щоб принести його до церкви на благословення у неділю. Для християн ягня символізує чистоту та невинність. У середні віки на території сучасної Чехії була традиція приносити в жертву живе ягня та їсти його як ритуальну їжу. Однак більшість чехів не були заможними, тому жертовне ягня перетворилося на солодкий пиріг, який ми знаємо і любимо сьогодні.
Тісто
1,000 кг | Кватро | |
0,500 кг | маргарин 72% | |
0,500 кг | яйця | |
0,140 кг | Фрешкіпер |
Спосіб приготування
Тісто: змішати суміш для кексу Кватро з м’яким маргарином та яйцем, Фрешкіпером протягом 4 хв. на 2 швидкості з використанням плоского бітера. Викласти тісто у форми.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: посадочна температура 180°C, через 10 хв. знизити температуру до 150°C та випікати ще 40-45 хв.
Загальна тривалість випікання 50-55 хв.
Більше
*за бажанням можна декорувати цукровою пудрою Монблан.