Рецептури Рецептури

Міні піца Човник

Оригінальний варіант піци на заквасці з великою порою у формі міні човника. Використання технології холодного бродіння дозволить оптимізувати процес виробництва: звечора заміс тіста, зранку - випічка.

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
2,000 кг   Аморе Р Італія
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
4,000 кг   Голден Нектар
2,000 кг   Олія соняшникова
2,200 кг   Сіль
1,000 кг   Дріжджі пресовані
66,000 кг   Вода

Начинка

24,000 кг   Шинка
24,000 кг   Сир Голландський 45%
18,000 кг   Болонес
3,600 кг   Кукурудза консервована
7,200 кг   Маслини

Спосіб приготування

Тісто:

  • Змішати всі інгредієнти (90% води від загальної кількості), замісити тісто 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса (поступово додавши решту води).
  • Температура води для замісу тіста 2-3°C.
  • Температура тіста 23-24°С.
  • Тривалість бродіння тіста 60 хв.
  • Потім зробити обминку та покласти тісто в пластиковий контейнер змащений олією, накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 4-5°С.
  • Дістати тісто з ферментаційної камери і залишити в цеху на 20-30 хв.
  • Поділити тісто на заготовки по 0,290 кг, сформувати кульки.
  • Покласти швом догори на тканину, присипану борошном, накрити і дати  відлежатись 20-30 хв. для кращого формування.
  • Вистояні кульки поділити навпіл, перевернути поділеною стороною догори та сформувати у вигляді човника.
  • Середину тістової заготовки притиснути, змастити начинкою Болонес, рівномірно розкласти начинку і посипати тертим сиром.
  • Якщо випікати в ротаційній печі, після формування потрібно подовжити відлежування на 10-15 хв.

Параметри випікання:

  • Подова піч: температура випікання: верх 230°С, низ 200°С протягом 15 хв., з подачею пари на початку випікання.
  • Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.
Міні піца Човник