Міні піца Човник
Міні піца Човник
Оригінальний варіант піци на заквасці з великою порою у формі міні човника. Використання технології холодного бродіння дозволить оптимізувати процес виробництва: звечора заміс тіста, зранку - випічка.
Тісто
| 100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
| 2,000 кг | Аморе Р Італія | |
| 2,000 кг | Нордікс Супер Нью | |
| 4,000 кг | Голден Нектар | |
| 2,000 кг | Олія соняшникова | |
| 2,200 кг | Сіль | |
| 1,000 кг | Дріжджі пресовані | |
| 66,000 кг | Вода |
Начинка
| 24,000 кг | Шинка | |
| 24,000 кг | Сир Голландський 45% | |
| 18,000 кг | Болонес | |
| 3,600 кг | Кукурудза консервована | |
| 7,200 кг | Маслини |
Спосіб приготування
Тісто:
- Змішати всі інгредієнти (90% води від загальної кількості), замісити тісто 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса (поступово додавши решту води).
- Температура води для замісу тіста 2-3°C.
- Температура тіста 23-24°С.
- Тривалість бродіння тіста 60 хв.
- Потім зробити обминку та покласти тісто в пластиковий контейнер змащений олією, накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 4-5°С.
- Дістати тісто з ферментаційної камери і залишити в цеху на 20-30 хв.
- Поділити тісто на заготовки по 0,290 кг, сформувати кульки.
- Покласти швом догори на тканину, присипану борошном, накрити і дати відлежатись 20-30 хв. для кращого формування.
- Вистояні кульки поділити навпіл, перевернути поділеною стороною догори та сформувати у вигляді човника.
- Середину тістової заготовки притиснути, змастити начинкою Болонес, рівномірно розкласти начинку і посипати тертим сиром.
- Якщо випікати в ротаційній печі, після формування потрібно подовжити відлежування на 10-15 хв.
Параметри випікання:
- Подова піч: температура випікання: верх 230°С, низ 200°С протягом 15 хв., з подачею пари на початку випікання.
- Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.
