Рецептури Рецептури

Фокача Пікантна 

Фокача з хрусткою апетитною скоринкою та великою спокусливою порою. На натуральній заквасці з твердих сортів пшениці, виготовлена методом холодного бродіння.

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
2,000 кг   Аморе Р Італія
2,000 кг   Нордікс Супер Нью
4,000 кг   Голден Нектар
2,000 кг   Олія соняшникова
2,200 кг   Сіль
1,000 кг   Дріжджі пресовані
66,000 кг   Вода

Оздоблення

1,500 кг   Яйця
5,000 кг   Сід Мікс Декор

Спосіб приготування

Тісто:

  • Змішати всі інгредієнти (90% води від загальної кількості), замісити тісто 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса (поступово додавши решту води).
  • Температура води для замісу тіста 2-3°C. Температура тіста 23-24°С. Тривалість бродіння тіста 60 хв.
  • Потім зробити обминку та покласти тісто в пластиковий контейнер змащений олією, накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 4-5°С.
  • Дістати тісто з камери і залишити в цеху на 20-30 хв.
  • Поділити на заготовки по 0,360 кг, сформувати кульки та покласти на тканину присипану борошном швом догори.
  • Накрити і дати відлежатись 20-30 хв. для кращого формування.
  • На присипаний борошном стіл викласти відлежані кульки, зверху змастити яйцем, сформувати круглі лаваші і декорувати Сід Мікс Декор.
  • Випікати в подовій печі.
  • Якщо випікати в ротаційній печі, після формування потрібно подовжити відлежування на 10-15 хв.

Параметри випікання:

  • Подова піч: температура випікання: верх 240°С, низ 200°С протягом 16-18 хв., з подачею пари на початку випікання.
  • Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.
Фокача Пікантна