

Фокача Пікантна
Фокача Пікантна
Фокача з хрусткою апетитною скоринкою та великою спокусливою порою. На натуральній заквасці з твердих сортів пшениці, виготовлена методом холодного бродіння.
Тісто
100,000 кг | Борошно пшеничне в/г | |
2,000 кг | Аморе Р Італія | |
2,000 кг | Нордікс Супер Нью | |
4,000 кг | Голден Нектар | |
2,000 кг | Олія соняшникова | |
2,200 кг | Сіль | |
1,000 кг | Дріжджі пресовані | |
66,000 кг | Вода |
Оздоблення
1,500 кг | Яйця | |
5,000 кг | Сід Мікс Декор |
Спосіб приготування
Тісто:
- Змішати всі інгредієнти (90% води від загальної кількості), замісити тісто 4 хв. на 1-й швидкості та 8-10 хв. на 2-й швидкості тістоміса (поступово додавши решту води).
- Температура води для замісу тіста 2-3°C. Температура тіста 23-24°С. Тривалість бродіння тіста 60 хв.
- Потім зробити обминку та покласти тісто в пластиковий контейнер змащений олією, накрити кришкою і поставити у ферментаційну камеру на 12-15 годин при температурі 4-5°С.
- Дістати тісто з камери і залишити в цеху на 20-30 хв.
- Поділити на заготовки по 0,360 кг, сформувати кульки та покласти на тканину присипану борошном швом догори.
- Накрити і дати відлежатись 20-30 хв. для кращого формування.
- На присипаний борошном стіл викласти відлежані кульки, зверху змастити яйцем, сформувати круглі лаваші і декорувати Сід Мікс Декор.
- Випікати в подовій печі.
- Якщо випікати в ротаційній печі, після формування потрібно подовжити відлежування на 10-15 хв.
Параметри випікання:
- Подова піч: температура випікання: верх 240°С, низ 200°С протягом 16-18 хв., з подачею пари на початку випікання.
- Тривалість випікання може змінюватися в залежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.
