Рецептури Рецептури

Багет Південний

Багет на заквасці з цільнозернового борошна з хрусткою апетитною скоринкою, великою порою та неперевершеною смкоароматикою.

Тісто

100,000 кг   Борошно пшеничне в/г
1,500 кг   Нордікс Супер Нью
4,000 кг   Аморе Віт Рустік
3,000 кг   Голден Нектар
2,000 кг   Дріжджі пресовані
2,000 кг   Сіль
75,000 кг   Вода

Спосіб приготування

Тісто:

  • Замісити тісто 4 хв. на 1-й швидкості та 10 хв. на 2-й швидкості.
  • Воду вносити поступово: одразу 80%, решту після розвинення клейковинного вікна.
  • Температура тіста 26-27°С, попереднє бродіння тіста 30-40 хв. у боксах в умовах цеху.
  • Зробити складання, ламінування тіста.
  • Після обминки витримати тісто 20  хв, викласти на стіл для формування та поділити на прямокутники потрібної ваги.
  • Формувати у вигляді міні-багета, покласти в овальні кошики та відправити у камеру ферментації.
  • Кінцеве вистоювання 40 хв. при температурі 30°С та відносній вологості повітря 75%.
  • Викласти розстояні заготовки з кошиків на посадчик та розтягнути до довжини багета 40-50 см.
  • Перед випіканням на тістовій заготовці зробити надрізи.

Параметри випікання:

  • Подова піч: температура випікання 240-220°С протягом 16-18  хв. з парозволоженням на початку випікання.
  • Тривалість випікання може змінюватись від маси тістової заготовки та конструктивних особливостей обладнання.
Багет Південний