Здоба Здоба

Великодні зайчата

Цей насичений вершковим смаком та ароматний хліб з повітряною текстурою не містить цукатів та родзинок. Великодній хліб заплітають косичкою, яку за бажанням можна завернути у форму круглого вінка. Ми ж пропонуємо зробити його невеличкої круглої форми віночка або ж у формі зайчати.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
5,000 кг   Крафен Світ
5,000 кг   дріжджі пресовані
18,000 кг   цукор
12,000 кг   маргарин 72%
10,000 кг   яйця
1,000 кг   сіль
0,200 кг   ванілін
32,000 кг   вода

Покриття

5,000 кг   яйця

Декор

4,000 кг   термостабільний цукор для декору

Спосіб приготування

Тісто: змішати всі інгредієнти згідно рецептури та замісити тісто 6 хв. на першій  швидкості та 4 хв. на другій швидкості тістоміса до стану добре вимішеного тіста. Температура тіста 27-28°С. Тривалість попереднього вистоювання 20-25 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Тісто поділити на заготовки вагою по 0,080 кг та  по 0,010 кг. Їх повинна вийти рівна кількість. Округлити, накрити харчовою плівкою та дати відлежатись 5 хв. для кращого формування. З більших кульок сформувати джгути з гострими краями. Джгут скрутити вісімкою і зі сторони закрученого кільця зверху покласти малу кульку (хвостик зайчика). Кінцеве вистоювання  при температурі 34-36°С та відносній  вологості 75% протягом 50-60 хв. Перед випіканням змастити яйцем і декорувати термостійким цукром.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 180°С, тривалість випікання 10-15 хв. (в залежності від конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки).

Великодні зайчата