Здоба Здоба

Францбрьотхен з корицею

Класична німецька здоба з характерною "хвилястою" формою з корицею.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
2,000 кг   Софт Тач
15,000 кг   цукор
15,000 кг   маргарин 72%
10,000 кг   яйця
4,500 кг   дріжджі пресовані
1,200 кг   сіль
30,000 кг   вода

Начинка

37,900 кг   Фесті Кориця
21,100 кг   вода

Оздоблення

3,500 кг   яйця
0,350 кг   вода

Спосіб приготування

Тісто: заміс тіста: 4-5 хв. на першій швидкості, 8-10 хв. на другій швидкості тістоміса. Температура тіста 27-28°С. Бродіння тіста 10-15 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Розкатати тісто товщиною 2,5 мм (ширина пласта 34-36 см), нанести начинку та скрутити в рулет. Нарізати на заготовки шириною 4 см, вага заготовки 74-78 г. Заготовки покласти на листи та прижати середину шпателем. Тривалість кінцевого вистоювання 50-70 хв. при температурі 34-36°С та відносній вологості 75-78%. Перед випіканням змастити яйцем. 

Начинка: змішати Фесті Кориця з водою в міксері за допомогою бітера протягом 3-4 хв. на низькій швидкості та залишити для набухання на 10-15 хв. в умовах цеху. 

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 190°С протягом 12-14 хв. Тривалість випікання може змінюватися взалежності від маси тістової заготовки, температурних режимів та конструктивних особливостей печі.

Францбрьотхен з корицею