Рецептури Рецептури

Чіпс мигдалевий

Легкий у приготуванні мигдалевий снек, глазурований шоколадом Тринідад від українського шоколатьє Руслана Вичерова.

Тісто

0,100 кг   Масло вершкове 82,5%
0,100 кг   Цукор
0,001 кг   Кориця мелена
0,001 кг   Імбир мелений
0,001 кг   Гвоздика
0,500 кг   Вафельна крихта Роялтин
0,200 кг   Мигдальні пластівці

Покриття

0,200 кг   Тринідад Дарк

Спосіб приготування

Тісто: 

  • Вершкове масло кімнатної t змішати з рештою інгредієнтів. Вимішати на малих обертах міксером.
  • Наповнити форми діаметром 9 см масою по 30 г, трохи притиснути та випекти.

Параметри випікання: 

Випікати при температурі 150°С протягом 15 хв.

Темперування шоколаду: 

  • Розтопити шоколад при t=45-50°С на водяній бані (t води 55°С); 1/3 частину маси з t=45-50°С вилити на мармурову плиту і охолоджувати шляхом розмащування та перерозподілу шпателем і скребком до початку загущення, що є ознакою кристалізації кристалів какао-масла (t +27°С).
  • Додати кристалізовану масу до решти 2/3 шоколадної маси та добре перемішати. Шоколад готовий до роботи. Якщо шоколад загустів, трохи підігрійте його до робочої температури, але не вище 33°С.

Декорувати чіпси темперованим шоколадом.

Помістити в холодильник на 10-15 хв для застигання.

Мигдалевий чіпс