

Пиріг Маковий Коштовник
Пиріг Маковий Коштовник
Маковий пиріг з пісочного тіста, що втілює своєрідний ф’южн української куті та сучасної європейської випічки.
Тісто
0,200 кг | Масло вершкове 82,5% | |
0,300 кг | Борошно пшеничне в/г | |
0,080 кг | Жовтки | |
0,050 кг | Цукрова пудра | |
0,050 кг | Сметана | |
0,050 кг | Крохмаль кукурудзяний сухий |
Начинка
0,500 кг | Макова Начинка | |
0,120 кг | Білок яйця | |
0,100 кг | Масло вершкове 82,5% | |
0,050 кг | Сафтія | |
0,100 кг | Лимон | |
0,300 кг | Фрутбері Яблуко |
Наповнювач
0,100 кг | Грецький горіх | |
0,050 кг | Журавлина вялена | |
0,100 кг | Родзинки | |
0,050 кг | Ром |
Покриття
0,085 кг | Цукрова пудра |
Спосіб приготування
Тісто:
- Всі сухі компоненти тіста та масло завантажити до чаші блендера, ретельно перемішати, додати сметану та яєчні жовтки. Перемішувати до утворення великих грудочок.
- Сформувати з грудочок тісто у кулю, ретельно вимісити, загорнути у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 годину.
Начинка:
- Збити масло до пишної маси.
- Додати Макову начинку, лимонну цедру та сік, Сафтію та інші компоненти, ретельно перемішати.
- Окремо збити білки до стійких піків.
- Обережно введіть збиті білки до масляної суміші: спочатку 1/3, інтенсивно перемішуючи, потім решту, обережно вмішуючи.
Формування:
- Робочу поверхню притрусити борошном та розкачати тісто для пирога до бажаної товщини, уникаючи надмірного розкочування.
- Дно роз'ємної форми (18х30 см або 24-26 см у діаметрі) застелити пергаментом та викласти розкатане тісто.
- Зайве тісто обрізати.
- Наповнити форму підготовленою начинкою, розрівняти її та естетично защипати краї.
- З решти тіста виготовити декор та розмістити його на поверхні пирога.
Параметри випікання:
- Випікати пиріг 20 хвилин при температурі 180°С, після чого зменшити температуру до 160°C та продовжувати випікання протягом години.
- Поверхня повинна зарум'янитися, а начинка дещо піднятися (під час охолодження вона вирівняється).
- Після випікання залишити пиріг у формі на 15 хвилин.
- Потім обережно зняти форму та залишити пиріг до повного охолодження.
- Після охолодження щедро присипати поверхню цукровою пудрою.
