Рецептури Рецептури

Пиріг Маковий Коштовник

Маковий пиріг з пісочного тіста, що втілює своєрідний ф’южн української куті та сучасної європейської випічки.

Тісто

0,200 кг   Масло вершкове 82,5%
0,300 кг   Борошно пшеничне в/г
0,080 кг   Жовтки
0,050 кг   Цукрова пудра
0,050 кг   Сметана
0,050 кг   Крохмаль кукурудзяний сухий

Начинка

0,500 кг   Макова Начинка
0,120 кг   Білок яйця
0,100 кг   Масло вершкове 82,5%
0,050 кг   Сафтія
0,100 кг   Лимон
0,300 кг   Фрутбері Яблуко

Наповнювач

0,100 кг   Грецький горіх
0,050 кг   Журавлина вялена
0,100 кг   Родзинки
0,050 кг   Ром

Покриття

0,085 кг   Цукрова пудра

Спосіб приготування

Тісто:

  • Всі сухі компоненти тіста та масло завантажити до чаші блендера, ретельно перемішати, додати сметану та яєчні жовтки. Перемішувати до утворення великих грудочок.
  • Сформувати з грудочок тісто у кулю, ретельно вимісити, загорнути у харчову плівку та помістити в холодильник на 1 годину.

Начинка:

  • Збити масло до пишної маси.
  • Додати Макову начинку, лимонну цедру та сік, Сафтію та інші компоненти, ретельно перемішати.
  • Окремо збити білки до стійких піків.
  • Обережно введіть збиті білки до масляної суміші: спочатку 1/3, інтенсивно перемішуючи, потім решту, обережно вмішуючи.


Формування:

  •  Робочу поверхню притрусити борошном та розкачати тісто для пирога до бажаної товщини, уникаючи надмірного розкочування.
  • Дно роз'ємної форми (18х30 см або 24-26 см у діаметрі) застелити пергаментом та викласти розкатане тісто.
  • Зайве тісто обрізати.
  • Наповнити форму підготовленою начинкою, розрівняти її та естетично защипати краї.
  • З решти тіста виготовити декор та розмістити його на поверхні пирога.

Параметри випікання:

  • Випікати пиріг 20 хвилин при температурі 180°С, після чого зменшити температуру до 160°C та продовжувати випікання протягом години.
  • Поверхня повинна зарум'янитися, а начинка дещо піднятися (під час охолодження вона вирівняється).
  • Після випікання залишити пиріг у формі на 15 хвилин.
  • Потім обережно зняти форму та залишити пиріг до повного охолодження.
  • Після охолодження щедро присипати поверхню цукровою пудрою.
Пиріг Маковий Коштовник