Рецептури Рецептури

Флай овочевий

Голландський пиріг Флай з овочами. Начинки в самий раз: 90% начинка, 40% тісто.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,130 кг   сухе молоко 1,5%
0,012 кг   сіль
0,020 кг   цукор
0,330 кг   маргарин
0,065 кг   дріжджі пресовані
0,015 кг   Софт Тач
0,300 кг   вода

Начинка

0,720 кг   шпинат с/м
0,600 кг   капуста броколі с/м
0,016 кг   часник мелений
0,600 кг   заморожені овочі
0,005 кг   перець мелений чорний
0,012 кг   сіль
0,080 кг   олія соняшникова
0,200 кг   перець болгарський

Соус

0,600 кг   крем-сир
0,600 кг   сметана
0,400 кг   яйця
0,200 кг   сир Голландський 45%
0,008 кг   сіль
0,004 кг   італійські трави

Спосіб приготування

Замісити тісто: 4 хв. на першій швидкості з 1/2 маргарину, температура води 2°C, на другій швидкості 3 хв. Додати решту маргарину та домісити на другій швидкості 5-6 хв. Температура тіста 28-29°C. Вологість тіста 30,0%. Релаксація тіста 5 хв. в умовах цеху. Поділити на тістові заготовки вагою 0,320 кг (форма d 26 см, h 3 см). Розкатати тістові заготовки на тісторозкатувальній машині або вручну товщиною до 3 мм в круглий пласт та рівномірно розподілити по площі форми. Нанести начинку (з розрахунку на одну тістову заготовку 0,500 кг та рівномірно розподілити). Залити соусом начинку (з розрахунку на одну заготовку 0,400 кг). Другу тістову заготовку розкатати товщиною до 3 мм та вирізати спеціальною сіткою. Залишки тіста після формування сітки можна використати при формуванні наступних флаїв. Перед випіканням флай змастити яєчним мастилом.

Начинка: шпинат, броколі та овочеву суміш обсмажити на пательні 7-10 хв. Додати спеції. Викласти начинку на тісто, залити соусом, зверху прикрасити болгарським перцем.

Соус: змішати всі інгредієнти (сир натерти на грубій терці). Залити соусом начинку.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 190°C, тривалість випікання 23-25 хв.

Подова піч: верх 210°C, низ 185°C, тривалість випікання 25-28 хв.

Тривалість випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.

Флай овочевий