Рецептури Рецептури

Пряник Лебкухен

Різдвяне пряне печиво, вкрите шоколадною глазур’ю – класичний святковий десерт із багатим ароматом спецій (кориця, гвоздика, кардамон, імбир та мускатний горіх), що символізує теплі зимові традиції.

Тісто

2,280 кг   Борошно пшеничне в/г
1,520 кг   Кекс Мускатний
0,760 кг   Айріш Вельвет
0,760 кг   Браун Нектар
1,140 кг   Мед натуральний
0,570 кг   Яйця
0,380 кг   Маргарин 72%
0,305 кг   Вода
0,150 кг   Какао Порошок DB82
0,038 кг   Сода харчова

Покриття

1,500 кг   Сатіна Дарк
0,150 кг   Олія соняшникова

Спосіб приготування

Тісто:

  • Всі інгредієнти, крім води та соди, перемішати на низькій швидкості 3-4 хв.
  • Додати розчинену у воді соду та перемішати до однорідної консистенції 1 хв. на низькій швидкості.
  • Покласти в холодильник на 2 години.

Формування виробу:

  • На підпилений борошном стіл викласти тісто.
  • Поверхню також притрусити борошном та розкатати до товщини 1см.
  • Відштампувати пряники бажаної форми. 

Параметри випікання:

  • Ротаційна піч:170°С 9 хв.
  • Подова піч: верх 210°С  низ 190°С 9 хв.

Глазурування виробу:

  • Сатіну Дарк з олією розтопити до t 40°С та поглазурувати охолоджені пряники.

Пряник Лебкухен