Рецептури Рецептури

Хліб Серце пекаря

«Хлібне серце» на заквасці з цільнозернового борошна та додаванням кукурудзяної суміші поєднує користь натуральної сировини та сучасний підхід до оформлення виробу. Завдяки нетривіальній формі цей хліб вирізняється серед стандартних позицій, створюючи ефектну подачу та "вау" ефект .

Рецептура

Група Вага / Об’єм Одиниця виміру Продукт
Тісто 85,000 кг Борошно пшеничне в/г
15,000 кг Борошно пшеничне цільнозернове
15,000 кг Фієста Маїс
5,000 кг Аморе Віт Рустік
4,000 кг Олія соняшникова
3,000 кг Цукор
2,000 кг Сіль
1,500 кг Нордікс Супер Нью
60,000 кг Вода
Оздоблення
10,000 кг Тайгермікс
0,300 кг Паприка
0,350 кг Сіль
18,000 кг Вода

Спосіб приготування

Тісто:

Замісити всі інгредієнти згідно рецептури протягом 4 хв. на 1-й швидкості та 8 хв. на 2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 24-26°C. Попереднє бродіння 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити на шматки вагою 0,200 кг (за бажанням масу можна збільшити). Сформувати джгути, викласти на тканину та дати побродити 40-60 хв. З двох джгутів сформувати серце та викласти на листи вистелені пергаментом. Покрити заготовки зверху готовим покриттям. Тривалість вистоювання 10-15 хв. при температурі 35˚С та відносній вологості повітря 75%.

Покриття:

Змішати Тайгермікс з сіллю та паприкою до однорідності, додати воду та перемішати. Залишити на 30 хв.

Подова піч: температура випікання  верх 230°С, низ 210°С протягом 15-20 хв. На початку випікання подати пару. Технологічні параметри можуть змінюватися взалежності від конструктивних особливостей обладнання та маси тістової заготовки.

Хліб Серце пекаря