Новини Новини

20 років незламності

топ-20 фактів з історії ДП «Зееландія» в Україні.

23 жовтня 2023 року дочірньому підприємству «Зееландія» виповнюється 20 років. Проте, війна вносить свої корективи, тому ми не святкуємо, а відзначаємо своє 20-річчя. Замість звичного святкування (святкувати ми будемо вже разом з перемогою) сьогодні ми хочемо подякувати всім нашим клієнтам, які залишаються з нами протягом усіх цих років, нашим партнерам, які є надійною опорою для нашого бізнесу, нашим захисникам, які дають нам можливість вести бізнес та вселяють надію у завтрашній день, нашим колегам з групи Zeelandia, які нас надихають і підтримують на нові звершення, нашій професійній та працелюбній команді, яка є запорукою нашого розвитку та успіху.

Пропонуємо ознайомитися з найцікавішими та маловідомими фактами про компанію.

20 фактів про Zeelandia («Зееландія») Україна:

  1. Український офіс «Зееландія» був першим в історії компанії «стартапом», тобто створювався «з нуля», а не на основі існуючої компанії-імпортера або спільного підприємства. Першою командою стали 5 співробітників, а вже сьогодні наша команда зросла – до нас приєдналося майже 150 фахівців.
  2. Материнська компанія Zeelandia (заснована в 1900 році в Нідерландах) за свій більш ніж 100-річний шлях пережила і важкі часи, і значущі історичні події, і стихійні лиха, але не зважаючи на всі ці виклики, компанія не лише вистояла, але і процвітала, ставши успішним міжнародним гравцем. Так само її донька, «Зееландія» в Україні, на своєму 20-річному шляху зіткнулася з різними перешкодами: Помаранчева революція, фінансова криза 2008 року, Революція Гідності, анексія Криму, війна на сході країни… Сьогодні ми переживаємо часи війни. Проте, всі ці випробування нас лиже загартовують, роблять сильнішими та мудрішими. Попри зовнішні виклики, підприємство продовжує свій розвиток та зростання.
  3. Більше 70% всього хлібобулочного та кондитерського асортименту виробляється на виробничих потужностях заводу в Україні.
  4. Наше виробництво сертифіковане відповідно до FSSC Підприємство облаштоване власними лабораторіями, які оснащені сучасним унікальним обладнанням, що контролює якість вхідної сировини та готової продукції. Оскільки безпека продуктів харчування – головний пріоритет для компанії, ми співпрацюємо лише з надійними постачальниками сировини.
  5. В Україні ми маємо 2 унікальних виробництва в групі Zeelandia: виробництво шоколаду, шоколадних та кондитерських глазурей, та шоколадних начинок, а також обладнання для нанесення антиадгезійних засобів на форми.
  6. Компанія дотримується Стратегії сталого розвитку. На виробництві встановлені сучасні методи зберігання сировини та готової продукції – встановлено силоси для безтарного зберігання олії та цукру. На виробництві проводиться рециркуляція пару гарячої води при виробничих процесах, що пом’якшує вплив на зміну клімату. Підприємство оснащене сонячними панелями для ефективного та екологічного споживання енергії.
  7. Інша канва Стратегії сталого розвитку, якої дотримується вся група Zeelandia і ми в Україні також – це Краще для здоров’я та благополуччя споживача. «Зееландія» прагне виготовляти не лише смачні продукти, а й корисні для здоров’я споживача. Тому в нашому продуктовому портфоліо Ви знайдете і продукти на основі насіння чіа, кіноа, рижію, які є джерелами вітамінів та мінералів, так і продукцію зі зниженим вмістом цукру, і навіть шоколад Тринідад без цукру.
  8. Краще для виробника, Zeelandia має багаторічний досвід оптимізації та управління технологіями відкладеного випікання (технології заморожування), дозволяючи пекарям оптимізувати перервані процеси та покращити якість кінцевого випеченого продукту; та технології, що забезпечують м’якість та свіжість хлібобулочних виробів упродовж усього терміну зберігання.
  9. На сьогодні ми сформували потужну команду технологічної підтримки Клієнтів: оперативна технологічна підтримка клієнтів доступна в кожному регіоні. Щороку наші технологи проводять більше 800 візитів до Клієнтів та більше 50 індивідуальних та групових семінарів.
  10. Загалом наші технологи проводять приблизно 296 ночей на рік у відрядженнях.
  11. Більше 300 нових рецептур готових виробів щорічно з’являється на світ в нашій креативній лабораторії для натхнення та розвитку бізнесу Клієнтів.
  12. У національному масштабі ми напряму співпрацюємо з виробниками хлібобулочних та кондитерських виробів. Власна торгова команда працює в кожній області України.
  13. За 20 років «Зееландія» в Україні увійшла в топ-5 найприбутковіших компаній в групі Zeelandia.
  14. З нашою продукцією ми вийшли на ринки Грузії, Вірменії, Індії, Індонезії, Польщі, Румунії.
  15. Працівники, які досягають рубіж 10 років роботи в компанії, отримують золотого лева. За 20 років таку відзнаку вже отримали понад 40 працівників.

Люди – це найцінніший скарб компанії. Ми дякуємо кожному, хто докладає зусиль та сумлінно і професійно працює на всіх етапах її історії. Саме люди, що працюють в «Зееландія», зробили її такою – лідером галузі. Компанія багато зусиль докладає в розвиток персоналу та підтримання корпоративної культури, і це один із факторів чому люди залишаються в компанії на довго, зростають професійно та розвиваються разом з компанією. 

  1. Співробітники «Зееландія» Україна побували на 5 континентах: в Європі, Азії, Індії, Африці та Південній Америці, для навчання та отримання міжнародного досвіду.
  2. Наші співробітники «Зееландія» Україна приймали організовану участь у змаганнях з боулінгу, футболу, пінг-понгу, марафону та армрестлінгу.
  3. За 20 років у співробітників компанії народилося 93 малюка.
  4. Благодійна діяльність для нас не є даниною моді. Як частина Статутної діяльності, компанія активно підтримує та розвиває проекти по підтримці та розвитку людей з синдромом Дауна та іншими порушеннями інтелектуального розвитку, створюючи умови для їх навчання, соціальної адаптації та працевлаштування.

Результатом такої підтримки стали: освітній проект Перспектива 21.3 під егідою Всеукраїнської благодійної організації «Даун Синдром»; створення Благодійної організації «Перспектива 21.3», яка захищає інтереси людей з ментальною інвалідністю. БО Перспектива 21.3 сфокусована на людях із порушеннями інтелектуального розвитку віком 18+ років та їх адаптації до дорослого життя, змістовній повсякденній діяльності, професійній зайнятості та самостійному житті. Інші проекти: Пекарня 21.3 та Кафе 21.3 (знаходяться в м. Бровари, Київської області) - II етап проекту Перспектива 21.3, направлений на працевлаштування, соціальну та трудову адаптацію молоді з порушенням інтелектуального розвитку. Зараз неподалік Кафе 21.3 будується Центр в якому молодь з особливими потребами буде навчатися адаптуватися до самостійного життя.

  1. З перших днів повномасштабного вторгнення був започаткований гуманітарний проект Bake4Ukraine. Упродовж перших 58 днів війни на базі Zeelandia та Пекарні 21.3 ми за

допомогою команди броварчан-волонтерів випікали свіжий хліб та варили перші страви аби забезпечити їжею всіх, хто її потребував. Під нашою опікою були самотні та літні жителі Броварів та району, люди з обмеженими можливостями, багатодітні сім’ї, лікарні, реабілітаційні центри та наші захисники. Сьогодні Bake4Ukraine фокусується на залученні міжнародних ресурсів для відновлення постраждалих від війни пекарень та підтримки новостворених хлібопекарських виробництв, що забезпечуватимуть харчову безпеку в своїх територіальних громадах. В цьому починанні ми маємо потужну підтримку групи Zeelandia, голландського уряду та європейських виробників-хлібопеків.

 

Разом з нашими Клієнтами ми досліджуємо хлібопекарський та кондитерський ринок. Мислячи нестандартно, ми знаходимо новаторські шляхи як побудувати успішний хлібопекарський бізнес. Постійно шукаючи чудові можливості, ми не припиняємо цікавитися.

20 років незламності