Папушник Святковий
Папушник Святковий
Папушниками називали саме м’який хліб, який готували на Великдень чи інші релігійні свята. Страва є частиною класичної української кухні. Тому й зараз пропонуємо приготувати цей смачний святковий хліб.
Тісто
| 100,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
| 15,000 кг | Леквар Білий Сапфір | |
| 15,000 кг | Фієста Маїс | |
| 1,000 кг | Нордікс Супер Нью | |
| 7,000 кг | дріжджі пресовані | |
| 25,000 кг | цукор | |
| 1,500 кг | сіль | |
| 20,000 кг | маргарин 72% | |
| 30,000 кг | яйця | |
| 40,000 кг | вода | 
Начинка
| 20,000 кг | апельсинові цукати | |
| 20,000 кг | курага | 
Покриття
| 25,000 кг | Гласса Кракелюр | |
| 8,000 кг | білок яйця | 
Декор
| 4,000 кг | цукрова пудра | 
Спосіб приготування
Тісто: змішати всі сухі інгредієнти разом, включаючи цукор. Додати 80% води та яйця. Замісити тісто: 4 хв. на 1-й швидкості та 10-15 хв. на 2-й швидкості до розвинення клейковинного вікна. Температура тіста 25-26°С. Додати маргарин і продовжити заміс ще 3-4 хв. на 2-й швидкості до розчинення маргарину. Додати решту води і місити ще 3-4 хв. Додати начинку. Залишити тісто для бродіння на 90 хв., з обминкою через 60 хв. Поділити тісто на шматки потрібної ваги (0,450 кг), сформувати та покласти у форми. Кінцеве вистоювання 60-80 хв. при температурі 30-35°С та відносній вологості 80%. Перед випіканням відсадити покриття близько 0,050 кг на 1 шт. та оздобити цукровою пудрою.
Покриття: змішати Гласса Кракелюр з білком яйця до однорідної консистенції та залишити на 15-20 хв. для набухання.
Параметри випікання:
Ротаційна, подова піч: температура 180°С протягом 30 хв. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму, конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
                