

Калита Горіхова
Калита Горіхова
Смак традиції у новому прочитанні. Смак набуває багатошаровості: спершу ніжне тісто з медовою м’якістю, далі — насичений горіховий крем, а у післясмаку проявляється благородна кислинка чорносливу та теплий пряний акцент пажитнику.
Опара Біга
10,000 кг | борошно цільнозернове з чорнозерної спельти | |
20,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
0,800 кг | дріжджі пресовані | |
25,000 кг | вода |
Тісто
70,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
3,000 кг | Софт Тач | |
10,000 кг | цукор | |
15,000 кг | Голден Нектар | |
1,500 кг | сіль | |
2,000 кг | дріжджі пресовані | |
20,000 кг | яйця | |
25,000 кг | маргарин 72% | |
15,000 кг | вода | |
1,000 кг | пажитник цілий |
Наповнювач
10,000 кг | Шарлі Деко Браун | |
5,000 кг | чорнослив |
Начинка
50,000 кг | Фесті Горіх | |
25,000 кг | вода |
Покриття
30,000 кг | Гласса Кракелюр | |
10,000 кг | білок яйця |
Оздоблення
3,000 кг | цукрова пудра |
Спосіб приготування
Опара: розвести дріжджі в холодній воді, додати борошно та перемішати. Поставити в холодильну камеру на 16-18 год, уникаючи завітрення.
Наповнювач: змішати суху начинку Фесті Горіх з водою та залишити для набухання на 30 хв.
Тісто: в діжу тістомісильної машини покласти опару Біга, сухі інгредієнти, додати рідину та місити на 1-й швидкості протягом 4 хв., потім 8 хв. на 2-й швидкості тістоміса. Після чого додати маргарин та місити тісто 2 хв. на 1-й швидкості і 2-3 хв. на 2-й швидкості. В кінці замісу додати наповнювач, перемішати його на 1-й шв. Бродіння тіста 60 хв. Поділити тісто на прямокутні шматки вагою 0,450 кг, дати відпочити 20 хв. Нанести горіхову начинку із розрахунку 35-40% до маси тіста. Сформувати вироби у вигляді рулету та покласти у форми для Калити. Кінцеве вистоювання 60 хв. при температурі 30°С та відносній вологості 75%.
Покриття: змішати Гласса Кракелюр з білком яйця до однорідної консистенції та залишити на 15-20 хв. для набухання. Перед випіканням відсадити покриття близько 0,060 кг на 1 шт. та оздобити цукровою пудрою.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 180°С протягом 25 хв. Час випікання може змінюватися в залежності від температурного режиму та конструктивних особливостей печі та маси тістової заготовки.
