Рецептури
Булочка Норвезький кошик

Витончений ванільний смак та аромат булочки у формі кошика.

Рецептура

Група Вага / Об’єм Одиниця виміру Продукт
Тісто
1,000 кг борошно пшеничне в/г
0,015 кг Софт Тач
0,050 кг дріжджі пресовані
0,180 кг цукор
0,100 кг маргарин
0,100 кг яйця
0,010 кг сіль
0,350 кг вода
Начинка
0,300 кг Чоколіна
Наповнювач
0,120 кг грецький горіх
0,060 кг Флорентіно мікс
Покриття
0,050 кг яйця
Декор
0,040 кг мигдалеві пластівці

Спосіб приготування

    Тісто:

    Замісити тісто на 1-й швидкості протягом 6 хв. та 4 хв. на  2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 27-28°С, відлежування тіста 20-25 хв., уникаючи звітрення. На тісторозкатувальній машині розкатати тісто товщиною до 0,5-0,8 мм. На більшу частину розкатаного пласта нанести начинку Чоколіну та посипати горіхово-грильяжною сумішшю. Руками загнути третину тіста без начинки наверх до середини, після чого повторити з другою третиною тіста. Складений пласт тіста, прошарований начинкою, покласти на лист,  потім накрити харчовим поліетиленом та охолодити протягом 15 хв. Охолоджений пласт нарізати смужками шириною 1,0 см, Після чого смужку підкрутити руками на столі, злегка розтягуючи та придати потрібну форму. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 32-35°С та відносній вологості 75%. Перед випіканням змастити яйцем та посипати мигдальними пластівцями.

    Параметри випікання:

    Температура випікання 175-180°С. Час випікання 10-12 хв.

Булочка Норвезький кошик