Рецептури Рецептури

Булочка Норвезький кошик

Витончений ванільний смак та аромат булочки у формі кошика.

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,015 кг   Софт Тач
0,050 кг   дріжджі пресовані
0,180 кг   цукор
0,100 кг   маргарин
0,100 кг   яйця
0,010 кг   сіль
0,350 кг   вода

Начинка

0,300 кг   Чоколіна шоколад

Наповнювач

0,120 кг   грецький горіх
0,060 кг   Флорентіно мікс

Покриття

0,050 кг   яйця

Декор

0,040 кг   мигдалеві пластівці

Спосіб приготування

Тісто:

Замісити тісто на 1-й швидкості протягом 6 хв. та 4 хв. на  2-й швидкості тістоміса. Температура тіста 27-28°С, відлежування тіста 20-25 хв., уникаючи звітрення. На тісторозкатувальній машині розкатати тісто товщиною до 0,5-0,8 мм. На більшу частину розкатаного пласта нанести начинку Чоколіну шоколад та посипати горіхово-грильяжною сумішшю. Руками загнути третину тіста без начинки наверх до середини, після чого повторити з другою третиною тіста. Складений пласт тіста, прошарований начинкою, покласти на лист,  потім накрити харчовим поліетиленом та охолодити протягом 15 хв. Охолоджений пласт нарізати смужками шириною 1,0 см, Після чого смужку підкрутити руками на столі, злегка розтягуючи та придати потрібну форму. Кінцеве вистоювання 50-60 хв. при температурі 32-35°С та відносній вологості 75%. Перед випіканням змастити яйцем та посипати мигдальними пластівцями.

Параметри випікання:

Температура випікання 175-180°С. Час випікання 10-12 хв.

Булочка Норвезький кошик