Рецептури Рецептури

Панетон Італійський

Італійська паска Панетоне (хліб розкіші) з надзвичайним смаком та ароматом: цитрусів, сухофруктів, спецій, мигдалю та цукатів. Надзвичайно смакує з кавою чи гарачим шоколадом.

Опара

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,100 кг   дріжджі пресовані
0,700 кг   вода

Тісто

1,000 кг   борошно пшеничне в/г
0,100 кг   дріжджі пресовані
0,038 кг   сіль
0,300 кг   вода
0,300 кг   Корент Європа
0,200 кг   масло вершкове
0,200 кг   яєчний білок
0,100 кг   цукор
0,020 кг   кориця мелена

Наповнювач

1,000 кг   родзинки
0,300 кг   цукати
0,200 кг   мигдаль

Спосіб приготування

Опара:

Вимісити інгредієнти до добре розвиненого тіста (опари). Температура опари 27°С. Тривалість вистоювання опари 45 хв. (накрити плівкою).

Тісто:

Вимісити інгредієнти до добре розвиненого тіста. Вкінці замісу додати наповнювач. Температура тіста 27°С. Тривалість попереднього вистоювання 10-15 хв. Поділити на тістові заготовки по 0,550 кг. Тривалість попереднього вистоювання поділених заготовок 10 хв. Заготовки округлити та помістити до форм. Остаточне вистоювання 70-80 хв.

Параметри випікання:

Подова піч: 190-200°C.
Тривалість випікання: 30 хв.
Ротаційна піч: 180°C
Тривалість випікання: 20-23 хв.

Панетон Італійський