Рецептури Рецептури

Козонак з мигдалевою начинкою

Козонак або коса - традиційний Великодній виріб у Східній Європі. Ніжний на дотик та надзвичайно смачний.

Тісто

100,000 кг   борошно пшеничне в/г
7,000 кг   дріжджі пресовані
1,500 кг   сіль
13,000 кг   цукор
20,000 кг   маргарин
15,000 кг   яйця
25,000 кг   ЛЕКВАР Сонячний бурштин
2,000 кг   Софт Тач
13,000 кг   вода
12,000 кг   Голден Нектар
5,000 кг   Квік 96
0,150 кг   Пропацет

Наповнювач

19,000 кг   Преста Ваніль
44,000 кг   Маропан

Спосіб приготування

Тісто: заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості (без цукру та маргарину) та 5 хв. на 2-й швидкості. Потім 3-4 хв. на 2-й швидкості (додавши цукор, до повного його розчинення) та 3-4 хв. на 2-й швидкості (додавши маргарин). Температура тіста 27-29°С. Вологість тіста 31,0%. Бродіння 20-30 хв, в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити тісто на заготовки вагою 0,270 кг, розкатати, змастити наповнювачем (на 1 заготовку 0,075 кг). Потім скрутити в рулет, розрізати вздовж не до кінця та сформувати, покласти в паперові форми. Вистоювання 50-70 хв. при температурі 35-38°С та відносній вологості 80%. Перед випіканням змастити яйцем та за бажанням декорувати мигдалем.

Наповнювач: змішати Престу Ваніль з Маропаном.

Параметри випікання:

Ротаційна піч: температура випікання 180-170°С протягом 20-22 хв., з парозволоженням на початку випікання. Час випікання може змінюватись в залежності від маси тістової заготовки, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.

Козонак з мигдалевою начинкою