Козонак з мигдалевою начинкою
Козонак з мигдалевою начинкою
Козонак або коса - традиційний Великодній виріб у Східній Європі. Ніжний на дотик та надзвичайно смачний.
Тісто
100,000 кг | борошно пшеничне в/г | |
7,000 кг | дріжджі пресовані | |
1,500 кг | сіль | |
13,000 кг | цукор | |
20,000 кг | маргарин | |
15,000 кг | яйця | |
25,000 кг | ЛЕКВАР Сонячний бурштин | |
2,000 кг | Софт Тач | |
13,000 кг | вода | |
12,000 кг | Голден Нектар | |
5,000 кг | Квік 96 | |
0,150 кг | Пропацет |
Наповнювач
19,000 кг | Преста Ваніль | |
44,000 кг | Маропан |
Спосіб приготування
Тісто: заміс тіста: 4 хв. на 1-й швидкості (без цукру та маргарину) та 5 хв. на 2-й швидкості. Потім 3-4 хв. на 2-й швидкості (додавши цукор, до повного його розчинення) та 3-4 хв. на 2-й швидкості (додавши маргарин). Температура тіста 27-29°С. Вологість тіста 31,0%. Бродіння 20-30 хв, в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити тісто на заготовки вагою 0,270 кг, розкатати, змастити наповнювачем (на 1 заготовку 0,075 кг). Потім скрутити в рулет, розрізати вздовж не до кінця та сформувати, покласти в паперові форми. Вистоювання 50-70 хв. при температурі 35-38°С та відносній вологості 80%. Перед випіканням змастити яйцем та за бажанням декорувати мигдалем.
Наповнювач: змішати Престу Ваніль з Маропаном.
Параметри випікання:
Ротаційна піч: температура випікання 180-170°С протягом 20-22 хв., з парозволоженням на початку випікання. Час випікання може змінюватись в залежності від маси тістової заготовки, температурного режиму та конструктивних особливостей печі.