Рецептури
Бріош Плетінка

Класичний Бріош-плетінка за французьким рецептом з вишуканим ванільним смаком. До будь-якої оказії.

Рецептура

Група Вага / Об’єм Одиниця виміру Продукт
Опара
0,500 кг борошно пшеничне в/г
0,040 кг дріжджі пресовані
0,330 кг вода
Тісто
0,500 кг борошно пшеничне в/г
0,200 кг Панетон Верона
0,020 кг дріжджі пресовані
0,250 кг маргарин
0,190 кг цукор
0,150 кг яйця
0,010 кг сіль

Спосіб приготування

    Опара:

    Розвести дріжджі в теплій воді, додати борошно. Замісити опару протягом 3-4 хв. на першій швидкості тістоміса. Бродіння опари 25-30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.

    Тісто:

    Замісити тісто (додавши 1/3 цукру та 1/3 маргарину) 3 хв. на першій швидкості та 5 хв. на другій швидкості. Потім додати залишок маргарину і замішувати 3-4 хв. на другій швидкості та 3-4 хв. на першій швидкості, додавши решту цукру (до повного його розчинення). Температура тіста 29-30°C. Бродіння 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення. Поділити тісто на заготовки масою 0,050 кг, округлити і викласти у форму для тостового хліба (10 шт. по 0,050 кг). Кінцеве вистоювання 40-60 хв. при температурі 35-38°C та відносній вологості 78%. Перед випіканням вироби змастити яйцем та декорувати крихтою (за бажанням).

    Параметри випікання:

    Подова піч: температура випікання 220-190°C. Час випікання: 10-12 хв.

Бріош Плетінка