Рецептури
Бейгл

Цікавий варіант для сніданку чи перекусу. Цей здобний бублик зазвичай розрізають навпіл і кладуть всередину начинку: м’який сир, вершкове масло, джем.

Опара

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
4,000 кг   Дріжджі пресовані
33,000 кг   Вода

Тісто

50,000 кг   Борошно пшеничне в/г
20,000 кг   Панетон Верона
2,000 кг   Дріжджі пресовані
25,000 кг   Маргарин
19,000 кг   Цукор
15,000 кг   Яйця
1,000 кг   Сіль

Спосіб приготування

Опари:

  • Розвести дріжджі в теплій воді, додати борошно.
  • Замісити опару протягом 3-4 хв. на першій швидкості тістоміса.
  • Бродіння опари 25-30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.


Тіста:

  1. Замісити тісто (додавши 1/3 цукру та 1/3 маргарину) 3 хв. на першій швидкості та 5 хв. на другій швидкості.
  2. Потім додати залишок маргарину і замішувати 3-4 хв. на другій швидкості та 3-4 хв. на першій швидкості, додавши решту цукру (до повного його розчинення).
  3. Температура тіста 29-30°C.
  4. Бродіння 30 хв. в умовах цеху, уникаючи завітрення.
  5. Поділити тісто на заготовки масою 0,040 кг. округлити, накрити.
  6. Релаксація 10 хв. для кращого формування.
  7. Тістову заготовку розкатати в джгут, кінці з’єднати між собою і покласти на лист у вигляді кільця.
  8. Кінцеве вистоювання 40-60 хв. при температурі 35-38°C та відносній вологості 78%.
  9. Перед випіканням змастити яйцем.


Параметри випікання:

Подова піч: температура випікання 220-190°C протягом 10-12 хв.
 

Більше

Панетон Верона дозволяє зменшити закладку додаткової сировини: яєць, цукру та жиру, при цьому смакові властивості та м’якість виробів не втрачаються.

Бейгл здобний