Рецепти
Торт Антельм

Шоколадно-горіховий торт, який поєднав у собі ніжні шоколадно-трюфельні нотки та горішки: фундук і арахіс.

Рецептура

Група Вага / Об’єм Одиниця виміру Продукт
Тісто
0,300 кг Трюфельний кекс
0,300 кг Шоколадний кекс
0,300 кг олія соняшникова
0,300 кг яйця
0,050 кг вода
0,150 кг Фрешкіпер
Крем
0,550 кг вершки з рослинними жирами 25%
0,550 кг Чоколіна фундук
Наповнювач
0,130 кг арахіс бланширований
Ганаш
0,300 кг Сатіна Дарк
0,150 кг масло вершкове
Глясаж
0,140 кг Мірор Карамель
0,050 кг Палетта КолдДжел
0,008 кг желатин
0,080 кг вода
Декор
0,012 кг фундук

Спосіб приготування

    Тісто:

    Змішати всі компоненти разом протягом 4 хв. на низькій швидкості бітером. Розлити тісто в три форми діаметром 20 см по 0,450-0,470 кг. 

    Параметри випікання:

    Подова піч: 185°C.
    Ротаційна піч: 175°C
    Тривалість випікання: 20-30 хв, в залежності від об`єму форми.

    Після чого охолодити та розрізати на 2 частини.

    Крем:

    Збити вершки та додати Чоколіна Фундук. Ретельно перемішати до однорідного крему.

    Наповнювач:

    Бланширований арахіс підсушити та подрібнити.

    Ганаш:

    Розтопити Сатіну Дарк, додати м'яке масло та вимішати до однорідної маси. Дати відстоятися протягом 2 годин.

    Глясаж:

    Желатин замочений у холодній воді розтопити та з'єднати з Мірором Карамель та Палетта КолдДжел.

Більше

Торт складається з трьох коржів. Прошарування кремом по 0,200 кг та 0,030 кг арахісу. Верх та бокові поверхні покрити тонким шаром крему. Охолодити протягом 20-30 хв. Після охолодження покрити торт ганашем з Сатіни, потім декорувати кремом та глясажем.

Торт Антельм