Рецептури Рецептури

Хліб Арарат

Хліб заварний формовий зі смаком хмелю, спецій та зерен. Можна випікати трикутної форми, у формі колодязя чи продовговатої форми.

Рецептура

Група Вага / Об’єм
борошно житнє обдирне 0,800
борошно пшеничне в/г 0,200
Живі зерна Дарк 0,500
Альфа Бейс 0,005
цукор 0,030
сіль 0,020
дріжджі пресовані 0,030
насіння соняшнику 0,200
вода 0,760

Спосіб приготування

Замочити соняшник у теплій воді в співвідношенні 1:1 та залишити на 2 години для набухання. Заміс тіста: 8 хв. на першій швидкості + 2 хв. на 2-ій швидкості. Температура тіста 27-28°С.Поділити тісто на заготовки бажаної ваги та покласти в металеві форми. Для виробу "Колодязь" покласти тісто в спеціальні округлі форми. Остаточне вистоювання проводити при температурі 34-36°С протягом 60-70 хв. (залежить від маси тістової заготовки).

 

Більше

Параметри випікання:

Подова піч: 220-200°C із паро зволоженням.

Тривалість випікання 30-35 хв.

 

Ротаційна піч: 220-200°C із паро зволоженням.

Тривалість випікання 25-27 хв.

Хліб Арарат